Skip links
Diş Beyazlatma Bleaching

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Günümüzde estetik diş hekimliği denildiğinde en sık sorulan tedavilerden birisi bleaching yani diş beyazlatma işlemidir. Doğru teknikler ile uygulandığında hastaya zarar vermeden dişlerin renklerinin açılması işlemidir. Bu işlem için ağartıcı jeller ve jellerin aktive olması için ışık kaynakları kullanılmaktadır. Bleaching işlemi hamilelerde, emziren bayanlarde uygulanmaz. Ayrıca çocuklarda ve diş gelişimi devam etmekte olan genç hastalarda uygulanması tercih edilmez.

Diş Beyazlatma Bleaching

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Diş Beyazlatma nasıl yapılır ?

Bleaching işlemi klinikte 15 dakikalık seanslar olarak yapılır. Hastanın dişlerinin renk tonuna göre hekimin belirleyeceği sayıda seans yapılır. Genellikle en az 1 seans en fazla 3 seans yapılmaktadır. İhtiyaç duyulması halinde hekim ev tipi beyazlatma yöntemlerini de ofis tipine ardışık olarak önerebilir. Ev tipi beyazlatma işleminde hastaya özel yapılacak olan plak ile birlikte hastaya beyazlatma jeli verilir. Hastalar hekimin tavsiye ettiği miktarda ve sürede beyazlatma jelini dişlerine uygulamak konusunda eğitilir ve takibi yapılır. Ev tipi beyazlatma daha aşamalı ve yavaş uygulanan bir tür olduğu için, dişlerinde hassasiyet problemi olan kişilerde direkt olarak sadece ev tipi beyazlatma da önerilebilir.

Diş Beyazlatma nasıl yapılır ?
Diş Beyazlatma nasıl yapılır ?

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Diş beyazlatma zararlı mıdır ?

Bleaching işlemi doğru şekilde ve sağlıklı dişlere yapıldığında zararsız bir işlemdir. Nadiren dişlerde ve diş etlerinde hassasiyet oluşabilmektedir ama bunlar 48 saate kadar geçebilmektedir. Böyle durumlarda diş hekiminizin uygulayacağı florür şikayetlerinizi azaltacaktır.

Diş beyazlatma sonrası eski renge geri dönüş olur mu ?

Diş beyazlatma işlemi 2 yıl içinde %50 oranında geri dönebilmektedir. Bu süre hastanın renk verici gıdaları tüketme miktarlarına ve ağız hijyenine dikkat etmesine göre değişmektedir. Renkte geri dönüş yaşanması durumunda destekleyici beyazlatma tedavileri veya tekrar tedavileriyle kalıcılık süresi uzatılabilmektedir.

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Tıkla
Sürükle